Android aplikace užitečné pro létání...


Webkamery CHMU - jak vypadá aktuální počasí

Jednoduchá a snadno použitelná aplikace, díky níž se můžete rychle podívat na webkamery CHMU a zjistit tak velmi rychle aktuální stav počasí...


Meteor  - srážkový meteoradar CHMU

Aktuální pohled na srážkový radar, se zajímavou funkcí predikce do budoucnosti. Potřebujete-li vědět zda se na Vás žene déšť, prakticky nenajdete lepší volbu než právě Meteor....





XCTrack - tracklog snadno a rychle

Skvělá a velmi rychle se rozvíjející aplikace od asi nejznámějšího pilota v ČR P.Chromce. Aplikace umožňuje záznam tracklogu letu a jeho okamžité nahrání do XContest. Dokáže zobrazovat letové informace - výšku, informace o uletěné trati. Velmi šikovnou funkcí je optimalizace trojúhelníkové trati a uživatelsky definované události (volitelné akce například pro zapnutí obrazovky když začnete kroužit apod,...). Diskuse a náměty k této aplikaci probíhají zde.




Google Latitude - svoz po přeletu jednoduše

Známá aplikace od Google, která umožňuje sdílet aktuální polohu s vybranými přáteli. Velmi užitečné, pokud chcete najít svého kolegu pilota, který přistál v terénu. Pozor ovšem dejte na přesnost polohy získané mobilem!


Paragliding map - nevíte na jaký start se vydat?

Známá internetová podoba mapy PG startovišť se dočkala i svého android klienta. Pokud budete chcete detaily o blízkém startovišti, sílu větru, zda má webkameru - hledejte zde. Některé lokace jsou příjemně podrobně popsány, jiné jsou na tom hůře, proto získané informace raději vždy ověřte - zvláště čeká- li Vás delší cesta k místu létání.





Windguru - předpověď větru v mobilu

Kdo nezná windguru, jako by nebyl. Systém předpovědi větru, který vznikl původně pro surfaře. Obsahuje několik předpovědních modelů a vyznačuje se příjemnou úspěšností předpovědí. Za velké plus považuji možnost definice vlastních lokací, oblíbených míst atd.


Gaggle - tracklog na jiný způsob

Aplikace Gaggle stejně jako XCtrack umožňuje záznam trasy letu. Dokáže zobrazovat základní letové informace a navigovat. Jedinou výhodou oproti XCtrack je snad možnost použití google podkladové mapy. Jinak ji považuji v mnoha ohledech za horší než XCtrack. Přesto může být pro někoho zajímavou alternativou a stojí za vyzkoušení.






Pro ALtimeter - jednoduchý výškoměr

Název je všeříkající. Zapomněli jste výškoměr?Díky této aplikaci TMA nenarušíte. Nezapomeňte, ale že jde pouze o výšku určenou z GPS!








1 comments:

Benour řekl(a)...

A co XCSoar? :)